Curs SERVANT POMPIER

Curs SERVANT POMPIER

Cursul de Servant Pompier este AVIZAT de  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si AUTORIZAT de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A).

Potrivit Legii nr. 307 din 12 Iulie 2006, articolul 27 alin. 2, privind Apararea Impotriva Incendiilor, se specifica faptul ca personalul institutiilor/firmelor care detin atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor trebuie sa participe la cursuri de formare profesionala realizate in centre de formare si evaluare abilitate prin lege pe baza standardelor ocupationale recunoscute la nivel national.

 Programul cursurilor teoretice și a activității practice este flexibil și adaptabil în funcție de nevoile cursanților.

Cui se adreseaza cursul:Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care fac pare din echipa de interventie, salvare si prim ajutor din cadrul serviciilor voluntare/private pentru situatii de urgenta sau tuturor persoanelor care doresc sa faca o cariera in aceasta meserie.

Certificare: In urma finalizarii examenului de absolvire, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Servat Pompier” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.

Acte necesare inscrierii la curs:

·         Carte de identitate;

·         Certificat de nastere;

·         Certificat casatorie / decizie divort

·         Diploma Invatamant minim obligatoriu (8-10 clase);

·         Aviz medical de la medicul de familie (apt pentru exercitarea ocupatiei de Servant Pompier)

·         Cazier