Competenţe Antreprenoriale


Competenţe Antreprenoriale

COR: 112032
ACREDITARE: ANC


”Toți oamenii sunt antreprenori pentru că dorința de a crea este codificată în ADN-ul uman.”—Reid Hoffman.


În mod tradiţional, antreprenoriatul a fost reprezentat ca un proces de proiectare, lansare şi implementare a unei afaceri, în scopul dezvoltării acesteia. Definiţiile antreprenoriatului tradiţional se focusează, de obicei, pe lansarea şi buna funcţionare a întreprinderii.


Cursul de Competenţe Antreprenoriale organizat de cursuriautorizate.eu  este ELIGIBIL pentru Programul Start-Up Nation Romania 2017. Acest Program are ca scop fundamental crearea unor companii noi cu capital autohton,  sprijinirea financiară venind din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.


Cursuriautorizate.eu vă oferă posibilitatea de a dobândi tehnicile necesare  pentru o negociere de succes şi de asemenea, obţinerea deprinderilor şi cunoştinţelor esenţiale pentru gestionarea situaţiilor de criză apărute pe parcursul dezvoltării afacerii dumneavoastră.


TREBUIE SĂ AVEŢI CURAJ!


Antreprenorul este o persoană curajoasă, inventivă, care dobândeşte în timp capacitatea de a pune în practică noi iniţiative, de a le dezvolta sau de a le îmbunătăţi. Tot el este cel care organizează şi defineşte strategiile de dezvoltare. De asemenea, planul de afacere este esenţial pentru dezvoltarea unei afaceri, acesta reprezentând proiectarea ideilor şi materializarea lor.


TREBUIE SĂ FIŢI UN BUN LIDER!


Pentru a deveni un bun antreprenor trebuie sa fiţi, înainte de toate, un bun lider. Astfel, un bun lider trebuie să-şi motiveze colaboratorii, să-i susţină în momentele dificile şi să creeze mediul oportun desfăşurării activităţilor.


ASUMA-ŢI-VĂ RISCURI!


Nu trebuie să vă fie frică de eşec sau să cedaţi presiunilor. De altfel, un bun antreprenor îşi motivează echipa, dar setează target-uri realizabile pentru a fi sigur că nu cere imposibilul şi nu suprasolicită colaboratorii.


 


Echipa noastră te va ajuta să-ţi dezvolţi propriile idei, să dobândeşti aptitudinile necesare pentru crearea propriei tale reputaţii, să dezvolţi capacităţile necesare implementării şi finalizării unui proiect, toate acestea concolidându-se doar prin crearea unor viziuni şi valori proprii, nu punând preţ pe partea financiară.  


 


În urma promovării examenului se emite certificatul de absolvire/calificare, sub siglele Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, recunoscut atât în România cât și în țările membre ale Uniunii Europene. Acesta este însoţit de suplimentul descriptiv care atestă competenţele profesionale dobândite în urma evaluării efectuate de Autoritatea Naţională pentru Calificări.


 


Competențe profesionale dobândite în urma absolvirii examenului ANC:


-          Introducere în antreprenoriat. Conceptul de antreprenoriat;


-          Introducere în înţelegerea cadrului legislativ care reglementează activitatea de antreprenoriat;


-          Iniţierea unui plan de promovare a afacerii şi identificarea surselor financiare ale planului de afacere;


-          Politica de promovare şi metode de finanţare a unei activităţi independente. Vulnerabilităţile unei activităţi independente;


-          Metodologia de dezvoltare a unui plan de marketing;


-          Planul de afacere.


Echipa noastra va fi alaturi de tine si dupa absolvire cu sfaturi si proiecte, iar daca doresti informatii si consultanță suplimentară vom fi mereu aici. http://cursuriautorizate.eu/contact.


Competente profesionale necesare inrolare curs

Învăţământ general obligatoriu

Acte necesare pentru inscriere

Carte de identitate

Copie Certificat de Nastere

Certificat de căsătorie/decizie de divorț (dacă este cazul).

Diploma învăţământ general obligatoriu

Competente profesionale dobandite in urma absolvirii

- Introducere în antreprenoriat. Conceptul de antreprenoriat

- Introducere în înţelegerea cadrului legislativ care reglementează activitatea de antreprenoriat;

- Iniţierea unui plan de promovare a afacerii şi identificarea surselor financiare ale planului de afacere;

- Politica de promovare şi metode de finanţare a unei activităţi independente. Vulnerabilităţile unei activităţi independente;

- Metodologia de dezvoltare a unui plan de marketing;

- Planul de afacere.